A Fővám téri Vásárcsarnokban van pár bejáratott helyünk, ahol tudjuk, mindig jó minőségű húst ill. szezonális zöldséget gyümölcsöt lehet kapni. Húst lent az alaksorban érdemes venni Janinál és Ákosnál, magokat, aszalványokat a C, III/5-ös standnál, zöldséget a szélső ,,olcsó,, soron Barbinál, hétvégén pedig az őstermelős néniknél hátul.
Sütőtököt mindig hátul veszek, isteni finom, nem kell rá se méz, se más édesítő.
Imádom a megsült sütőtök napsárga színét, különösen ha kint borús az idő.
Ha nem esszük meg rögtön az egész adagot, akkor bizony másnap kezdeni kell vele valamit. Ilyenkor legtöbbször levest készítek belőle, egy kis alaplével, hagymával, gyömbérrel összefőzve.
Most valami újat akartam kipróbálni, így a klasszikus gnocchi receptben a krumpli helyett sütőtököt tettem. Tehát más nem kell bele, mint
- villával összetört sütőtök
- liszt
- só
- sütéshez vaj
a sütőtököt, egy kis sót és a lisztet összegyúrjuk, nem mondok dkg-ot, mert a lényeg hogy ruganyos tésztát kapjunk. 3-4 cm-es hurkákat formázunk belőle -gyerkőcök segítségével akár és utána 1-2 cm-es darabokat vágunk le belőle. A vajat megmelegítjük, pirosra sütjük. Parmezánforgáccsal tálaljuk.
Érdemes kipróbálni, nagyon finom.
Kommentek